Hoe een dak te controleren als u zich zorgen maakt over de conditie

Dakinspectie

Zelfs de meest goed gebouwde woning heeft wel eens problemen met het dak. In feite is een dak een van de topprioriteiten voor huiseigenaren die zich zorgen maken over hoe hun huis eruit ziet. Het is ook belangrijk om uw huis van tijd tot tijd te controleren om te zien of er iets gerepareerd of vervangen moet worden.

Gelukkig zijn er verschillende dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw dak in goede staat is en u in de toekomst geen arm en een been aan reparaties zal kosten.
Dus wat kunt u doen als u zich zorgen maakt over de conditie van uw dak? Hier zijn enkele tips over hoe u een dak kunt controleren als u zich zorgen maakt over de conditie ervan:

Huur een huis inspecteur

Een van de beste manieren om te controleren of uw dak in orde is, is het inhuren van een huisinspecteur. Een professional die gespecialiseerd is in het inspecteren van daken zal weten welke specifieke problemen uw huis heeft en hoe ze moeten worden verholpen. Met behulp van hun expertise, zullen zij in staat zijn om u een meer nauwkeurige beoordeling van de conditie van uw dak. De volgende zijn enkele voor-en nadelen van het inhuren van een huis inspecteur vs het kopen van een huis: Home Inspectors meestal rekenen tussen de $ 100 – $ 300 voor hun diensten. De meeste huiseigenaren die een huis inspecteur nodig hebben doen dit een keer per jaar, misschien wanneer ze op het punt staan om een huis te kopen. Hoewel sommige bedrijven bieden gratis huis inspecties, de meeste niet doen. Het is waarschijnlijk dat de huiseigenaar die een huis inspecteur huurt zal betalen voor de dienst uit hun huis vermogen.

Wees niet bang om een offerte aan te vragen.

Sommige huisinspecteurs zullen alleen schattingen geven, terwijl anderen een schriftelijke schatting zullen geven plus een gratis schatting voor eventuele reparaties die nodig zijn. Voordat u een huis inspecteur in te huren, zorg ervoor dat je vraagt of hij of zij zal een schriftelijke schatting te geven. Er zijn een aantal huis inspecteurs die alleen zal geven schattingen, en er zijn anderen die zullen werken op een contingency basis als er iets misgaat. Veel huis inspecteurs bieden ook een gratis on-site inspectie. Dit betekent dat de inspecteur zal komen om uw huis en kijken naar alle belangrijke onderdelen, in plaats van het rijden rond te proberen om erachter te komen waar te parkeren terwijl het kijken naar uw dak vanuit de lucht.

Vraag uw verzekeringsmaatschappij

Net zoals u zou controleren met een huisinspecteur om ervoor te zorgen dat uw dak in orde is, moet u ook controleren met uw verzekeringsmaatschappij om ervoor te zorgen dat uw dak in goede reparatie is. De meeste huiseigenarenverzekeringen dekken dakreparaties, maar alleen als het dak in slechte staat is. De meeste polissen zullen dakreparaties tot 100% dekken, met sommigen zo laag als 50%. Zorg ervoor dat u de polis te controleren om te zien wat uw limiet is.

Inspecteer uw dak zelf

De meeste dakinspecties worden gedaan met behulp van apparatuur die is ontworpen om het dak vanuit de lucht te bekijken. Dit soort inspecties zijn zeer gedetailleerd, en ze laten u alles weten, van de helling (of hoek) van het dak tot de conditie en het vermogen om sneeuw en windbelasting te weerstaan. Om uw dak zelf goed te inspecteren, moet u eerst bepalen hoe ernstig het dakprobleem is. Als het dak er vanuit de lucht vrij goed uitziet, maar er toch problemen zijn, moet u overwegen een professional in te huren om uw dak te inspecteren.